Kultur- och Skördefesten

Kultur- och Skördefesten i Mariestad, helgen den 24-26 september, erbjuder vi på Sill & Dynamit och Stadskvarnen följande.

Fredag 24/9

Vi har öppet på Sill & Dynamit från klockan 18.00-22.00 och serverar vår Skördemeny som går att se nedan.

Lördag 25/9

Vi öppnar upp vår helt nya Deli mellan klockan 12.00-16.00 där vi erbjuder ostar, kaschar och annat gött. Måndagen den 4 oktober startar vi med luncher för avhämtning i vår Deli.
Samma tid under lördagen serverar vi Gulasish där du får Swisha pengar för maten till ett välgörande ändamål.
På kvällen, mellan klockan 17.00-22.00, serverar vi vår Skördemeny.

Vid Stadskvarnen kommer vi att under lördagen, mellan kl 12.00-14.00, servera Gulasish där du får Swisha pengar för maten till ett välgörande ändamål. Vi kommer även berätta mer om våra planer för Stadskvarnen samt att Martin Tordby visar sin konst.

Söndag 26/9

Vi har öppet på Sill & Dynamit från klockan 13.00 och serverar vår Skördemeny som går att se nedan.

Skördemeny 2021

Förrätt

Krämig palsternackssoppa med vitlökskrutonger, rökt fläsk & höstäpple

eller…

Kroppkaka på pumpa & potatis fylld med skogssvamp, timjan & lagrad ost serveras med bakad rödkål, lingon, brynt smör & pumpacremé

Varmrätt

Nattbakat rostlock med höstens primörer, brynt rödlökssmör, madeirasås & hasselbacksrödbetor

eller…

Smörstekt gör med spetskål bakad med brynt smör, bränd grädde, älvdalsrom och puré på rostad rotselleri

Dessert

Ostar med höstens marmelad & fröknäcke

eller…

Karamellkokt päron med kryddigt hasselmötssmul. Salt karamellsås & bourbonvaniljglass