säsongsmeny 2020

brillat savarin & ädla bubblor

165:–

förrätt

ramslöksoppa

friterad getost och A K ́s surdegsbröd

eller

skagenröra serveras på råraka

med riven västerbottenost och löjrom

varmrätt

grillad oxe rullad i örter

vårprimörer, rödvinssky, ramslökssmör och pommes anna

eller

smörstekt gös

vit sparris, nässel- och citronhollandaisetoppad med älvdalsrom, dillkokt nypotatis

dessert

av oss utvalda ostar serverade med marmelad

gouda á la truffe – holland, gräddig gouda med tryffel – från ko
tomme aux fleurs – 24 månader, opastöriserad pressad ost från schweitz – från ko
saint maure aoc – sotad getost, frankrike – från get
livarot pm – frankrike, normandie, kittost – från ko
fourme d’ambert – frankrike, blåmögelost – från ko

eller

yoghurt & rabarber pound cake

vit choklad- och mascarpone mousse, jordgubbar och ingefärsglass

eller

pralin & rom

meny 495:–


dryckespaket vin/öl

till soppa – cloudfactory – nya zeeland marlburough sauvignon blanc eller esplanad vete
till skagen – von buhl riesling trocken – tyskland pfaltz riesling eller esplanad lager
till oxe – perrin natureo – frankrike rhone grenache & syrah eller esplanad epa
gös – sancerre – usa chardonnay eller esplanad sahara
ost – chateau de beaulon 10 – frankrike eller esplanad fatlagrad tropisk pound cake – italienska bubblor
pralin – ron zacapa – guatemala

dryckespaket 365:–

brillat savarin ost från ko – ile du france i frankrike – ramslök – lugnås – getost – frankrike – oxe – svenska gårdar träkor – norska iskalla hav – gös – vänern – grönt & betor – sverige