förrätter

vänerguld

löjrom, smörstekt råraka, vispad smetana, rödlök och gräslök
219:–

sommelieren rekommenderar:
francois crochet sancerre : frankrike
eller
esplanad lager : skaraborg

honungsgratinerad getost

rostade pumpafrön och nötter, späd sallad drizzlad med honung
87:–

sommelieren rekommenderar:
gustave lorentz riesling : frankrike
eller
esplanad honung : skaraborg

carpaccio på sotad oxe

serverad med rödlök, löjrom, pepparrot, brynt smöremulsion och gravad äggula
98:–

sommelieren rekommenderar:
markowitsch pinot noir : österrike
eller
esplanad höstlager : skaraborg

palsternacksoppa

smörstekt pilgrimsmussla & päron
98:–

sommelieren rekommenderar:
muscadet sevre-et-maine : frankrike
eller
esplanad honung : skaraborg

löjrom från vänern – musslor från nordsjön – betor från sverige – honung från töreboda
getost från frankrike – skaldjur från norska ishaven – oxfilé från svenska gårdar