förrätter

s. o. s.

humleinlagd sill, vispat smör, wrångebäck, gubbröra och A-K:s tunnbrödsknäcke
103:–

sommelieren rekommenderar:
esplanad lager : skaraborg
å en egenkryddad snaps : skaraborg

vänerguld

löjrom, smörstekt råraka, vispad smetana, rödlök och gräslök
219:–

sommelieren rekommenderar:
francois crochet sancerre : frankrike
eller
esplanad lager : skaraborg

honungsgratinerad getost

rostade pumpafrön och nötter, späd sallad drizzlad med honung
87:–

sommelieren rekommenderar:
gustave lorentz riesling : frankrike
eller
esplanad honung : skaraborg

carpaccio på sotad oxe

serverad med rödlök, löjrom, pepparrot, brynt smöremulsion och gravad äggula
98:–

sommelieren rekommenderar:
markowitsch pinot noir : österrike
eller
esplanad höstlager : skaraborg

ramslökssoppa

friterad getost och A K’s surdegsbröd
98:–

sommelieren rekommenderar:
cloud factory: nya zeeland
eller
esplanad vete: skaraborg

löjrom från vänern – musslor från nordsjön – betor från sverige – honung från töreboda
getost från frankrike – skaldjur från norska ishaven – oxfilé från svenska gårdar